Liiketoimintaprosessit ja prosessiajattelu

 

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osallistujille ymmärrys yrityksen liiketoimintaprosesseista. Koulutus antaa myös valmiuksia tunnistaa ja kuvata oman organisaation prosessit sekä analysoida ja kehittää niitä edelleen.

Koulutuskokonaisuudet ja ajankohdat

MA 31.1.2022 klo 13-16

Prosessiajattelun perusperiaate ja tarkoitus; sen edut ja haasteet

Koulutuksessa opitaan mitä prosesseilla liike-elämässä tarkoitetaan, mikä niiden tunnistamisessa on tarkoitus ja mikä merkitys niiden avulla johtamisella on perinteisiin johtamismalleihin verrattuna. Lisäksi mitä etua ja haasteita niihin liittyy.

Katso koulutusmateriaalit tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

MA 14.2.2022 klo 14-16 HUOM! Koulutus pidetään osoitteessa: https://hill.webex.com/meet/ankleem 

Prosessien tunnistaminen organisaatioissa

Prosessien tunnistaminen edellyttää organisaation tarkoituksen tiedostamista, sen asiakkaiden ja arvontuotannon määrittämistä sekä tuotteiden ja/tai palveluiden nimeämistä. Näiden avulla määritetään organisaation ydin- ja tukiprosessit sekä kuvataan ne kaaviona ja sanallisesti. Koulutuksen aikana tehdään määritykset jokaiselle organisaatiolle.

Katso koulutusmateriaalit tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

MA 7.3.2022 klo 14-16 HUOM! Koulutus pidetään osoitteessa: https://hill.webex.com/meet/ankleem 

Prosessien kuvaaminen

Koulutuksessa opitaan yksittäisten prosessien kuvaaminen sekä karttoina että sanallisina kuvauksina. Kuvauksien tekeminen vaatii oikean kuvaustason löytämistä sekä tietyn perusnotaation valintaa. Kuvauksien laatiminen on edellytys prosessien kehittämiselle, niihin liittyvän automaation ja digitalisaation käyttöönotolle sekä mittariston määrittämiselle. Ennen prosessien kuvausta ja optimointia saattaa automaation käyttö osoittautua vaikeaksi ja/tai turhaksi.

MA 21.3.2022 klo 14-16 HUOM! Koulutus pidetään osoitteessa: https://hill.webex.com/meet/ankleem 

Prosessien suorituskyvyn määrittäminen

Koulutuksessa opitaan prosessien suorituskyvyn määrittämiseen liittyvän mittariston valintaa, laatimista ja hyödyntämistä organisaation toiminnan johtamisen apuna. Prosessien kehittäminen on jatkuvaa kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Näin ollen myös mittariston täytyy kertoa prosessien suorituskyvystä ennakoivasti ja oikeita suureita ilmaisten.

Scroll to Top